Dat vergeet ik nooit meer!

We willen graag iedereen leren kennen. Daarom vind je hier regelmatig een nieuwe bijdrage aan ’t Stokje. Dit keer Marlies, thuisbegeleiding Utrecht Noord.

Wat is je meest gedenkwaardige moment bij Careyn?

“Bij de start in mijn nieuwe functie als thuisbegeleider in 2003, kwam ik bij een cliënt die ratten als huisdieren had. Maar ik was daar niet van op de hoogte. Toen ik daarbinnen kwam, zag ik meteen een aantal ratten lopen, waarvan ik letterlijk de rillingen kreeg! Ik vind ratten namelijk niet prettig. Uiteindelijk had de cliënt daar enigszins begrip voor, en had ze in een hok gedaan.  Bij mijn volgend bezoek zaten ze in het hok, maar heb daar nooit aan kunnen wennen. Dit is mij altijd bijgebleven.”

Wat weet nog niemand van je?

“Dat ik gefascineerd ben van de periode van 1940/1945 toen Nederland bezet was door Duitsland. Met name in de stad Utrecht. Ik lees en zoek hier dingen over op. En ga soms ook naar lezingen.”

Waar droomde je als klein kind van?

“Ik droomde ervan om ooit in een warm land te gaan wonen, omdat ik altijd met mijn ouders elk jaar naar Spanje ging. Ik heb daar goede herinneringen aan. De droom die er toen was, is er nog steeds.”

Hoe ga je om met tegenslag?

“Met tegenslagen krijg je te maken, helaas soms net te veel. Er is dan een periode dat je dit verwerkt en uiteindelijk toch weer verder gaat. Het maakt je sterker.”

Wat is de belangrijkste les die je ooit geleerd hebt? En van wie heb je die les geleerd?

“De les die ik geleerd heb van mijn ouders, is om je gevoel te volgen. En ga in gesprek over dingen die je dwars zitten. Deel je gedachten, blijf bij jezelf.”

Waar kan ik jou voor wakker maken?

“Om een gezellig feestje te vieren, met een hapje en drankje!”

Waar word je blij van?

“Ik kan van hele kleine dingen blij worden, samen iets ondernemen, delen van ervaringen en gedachten. Ook van dat ik mijn werk leuk vind, dat ik iets kan betekenen voor iemand die niet alles op de rit heeft. Het zijn vaak kleine stapjes die er gemaakt worden, maar het geeft je voldoening.”

Welke vraag zou je nog willen stellen aan een collega?

“Ik zou aan mijn collega willen vragen, waarom hij of zij heeft gekozen voor zijn/haar huidige functie.”