Ik wil de wijk in!

Tijdens je studie, met behulp van verschillende innovaties, de zorg kunnen optimaliseren. Dat gebeurde tijdens de stage van Marije. Een praktijkstage via de Academische Werkplaats.

Wat is de Academische Werkplaats?

“Het is een samenwerking tussen Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra, UMC Utrecht (leerstoel Verplegingswetenschap), Hogeschool Utrecht (Instituut Verpleegkundige Studies en Lectoraat Proactieve Ouderenzorg), Careyn, de Rijnhoven en AxionContinu.”

Waarom trok je dat zo?

“Ik wilde heel graag een stage in de wijk. Gericht op de eerste lijn.”

Kan iedereen die op de HBO-V zit deze stage doen?

“Nou je moet wel eerst een motivatiebrief schrijven haha. En dan kiezen zij jou. Dus je moet zeg maar wel echt solliciteren.”

Wat stond er in je brief, waarom hebben ze je aangenomen denk je?

“Ik wil graag met innovatie bezig zijn, maar ook echt de implementatie er van doen.”

Doe je dat nu bij Careyn ook?

“Ik kon meteen bij Careyn in dienst komen, dat was heel fijn. Tijdens mijn stage op de Academische Werkplaats ben ik veel bezig geweest met het maken van een stappenplan. Met als doel de wens van het wel of niet reanimeren van de cliënt op de juiste manier in het dossier te verwerken. Dit heb ik in dat wijkteam ook onder de aandacht gebracht.”

En nu? Nog steeds enthousiast?

“Ja, op dit moment zit ik in het innovatie-groepje van de wijkverpleging. Het leuke is dat ik nu in mijn wijkteam veel bezig ben met innovaties. Zoals de inzet van de Medido, en het team is ook enthousiast! Dat hebben we toch maar mooi bereikt.”

Marije

Wat doet de Academische Werkplaats Verpleegkunde in de Wijk?

Het groeiende tekort aan verpleegkundigen, in combinatie met een toenemende zorgvraag, vraagt om een innovatieve aanpak. Binnen de academische werkplaats bundelen we de krachten: we denken gezamenlijk na hoe we deze uitdagingen het hoofd kunnen bieden en zorg in de toekomst kunnen leveren. Het doel is het optimaliseren van de kwaliteit van verpleegkundige zorg in de eerste lijn. Wil je meer weten? Klik dan hier