Rummikubben tijdens de les?

Een nieuw initiatief ontstaat soms gewoon spontaan. Eerstejaars studenten van de opleiding bewegingsagoog van het ROC Midden Nederland zochten nog een kennismaking met ouderen. Dit voordat ze in het tweede jaar een stagekeuze gaan maken.

Wat is voor u echt belangrijk?

Op de revalidatie-afdeling van Careyn Utrecht Stad waren we mogelijkheden aan het bekijken om onze cliënten vanuit een bredere benadering op gezondheid te ondersteunen in hun herstel. Na een gesprek met de cliënten met de vraag ‘Wat is voor u echt belangrijk?’, kwamen er drie activiteiten uit. Gezellig kletsen, een spelletje spelen of naar buiten voor een frisse neus. Dit wordt nu ook al georganiseerd, maar met 120 studenten erbij kunnen we nog meer aan doen.

Zo bedacht zo gedaan. Zeven momenten in drie weken, waarin bewoners op eigen aangeven iets kunnen doen met ondersteuning van deze studenten. Het project ‘loop je gezond’, was geboren.

Maandag 9 januari 2023 was de start voor de studenten. Op de vraag aan één van de revalidatie-cliënten, hoe ze het ervaren had, antwoordde ze: “Ik vind het heel erg leuk. Thuis was ik altijd erg actief en dat kan nu even niet. Nu kan ik gewoon even lachen en praten. Hartstikke leuk dat we dit nog veel vaker gaan doen!”

Voor de studenten was het sowieso leuk. Wie mag er nu Rummikubben tijdens de les? Abbe zegt: “We hebben gelachen en dit is veel leuker dan een normale les op school. Je kunt echt iets doen voor deze mevrouw.” Dajana vult aan: “Ik zou dit wel vaker willen doen. Ik had dit niet echt verwacht en vindt het eigenlijk wel heel erg leuk.”