“We doen meer dan alleen maar praten…”

Met de komst van de nieuwe strategie gebeurde er wat bij de vakgroep psychologen. ‘Hier staat iets te gebeuren! En wij kunnen daar zelf een rol in spelen.’ Dat was het gevoel. Wat dat was, horen we van Janneke, één van onze psychologen.

Janneke lacht. “Ja, dat gevoel hadden we eerder nooit zo, maar we voelden aan alle kanten dat dit niet alleen een strategie op papier was. Tegelijkertijd waren we binnen onze vakgroep ook al bezig met hoe wij om willen gaan met alle maatschappelijke ontwikkelingen? Wat wij ook graag wilden is dat er meer verbinding kwam tussen ons als behandelaren en het management.”

Was die verbinding er dan niet?

“Natuurlijk was er in het verleden ook wel dat iemand met ons meeliep. Maar dan zie je maar één moment. Je kunt veel beter het werk van de hele vakgroep laten zien met alle aspecten van ons werk. Daarom hebben we de klantreis van de vakgroep psychologen georganiseerd. Wat ziet de klant van onze vakgroep? Wat ervaren ze? Daarom hebben we managers Marga, Anja en Rogier, klant laten zijn. Zo kregen ze inzicht in wat we doen, wat een veelzijdig vak we hebben en wat een enthousiaste vakgroep we zijn!”

Hoe is het gegaan?

“Het was zo leuk! Marga zei: ‘Wat ben ik blij dat ik bij Careyn werk! Wat een expertise hebben we in huis!’. Dat is fijn om te horen. Hun reacties hebben ons ook weer aan het denken gezet. Het geeft echt een andere blik op hoe je je werk doet.”

Komt er nog een vervolg?

“We zijn nu bezig met het organiseren van inspiratiemiddagen met als thema ‘hoe ga je om met (over)bezorgde families?’. We gaan dat straks helemaal uitwerken, zodat al onze collega’s hier wat aan hebben.”

Heb je nog tips voor andere collega’s of vakgroepen?

“Dit is het moment waarop we met z’n allen in beweging zijn. Kijk naar de kansen die dit biedt. Er is echt veel mogelijk!”