langer thuis

Behoud van kwaliteit van leven

We zijn goed in wijkverpleging en verpleeghuiszorg. Maar als we mensen langer thuis willen laten wonen, wat kunnen we dan nog méér doen? 

We hebben al veel specialistische zorg die we kunnen bieden, maar het is nu nog minder goed georganiseerd. Het beste is om dat samen met andere organisaties te doen We zijn nu bezig dat netwerk te organiseren. Zodat onze cliënten ook écht langer thuis kunnen blijven wonen.

Per doelgroep kan die organisatie anders zijn. We beginnen het liefst bij iemand thuis, met wijkverpleging of een mobiel geriatrisch team aan huis. En is dit niet voldoende, dan wordt het meer. We blijven proberen dat het tijdelijke stappen voor iemand zijn, zoals dagbehandeling, kort verblijf, observatiebedden. Maar altijd zo dat thuis weer thuis wordt.

Wat doen we al?

We hebben binnen Careyn een nieuw product ontwikkeld, Volledig Pakket Thuis (VPT). Hiermee krijgen mensen in de wijk de zorg die ze nodig hebben. Maar we doen meer. Wil iemand naar de markt en dat lukt niet alleen? Wij gaan mee. We proberen zoveel mogelijk eenzaamheid te voorkomen. En weer het beste uit iemand naar boven te halen.

“Wat fijn dat er nu echt voor gezorgd wordt dat ik langer thuis kan blijven wonen.”