Ik heb een verslaving!

We willen graag iedereen leren kennen. Daarom vind je hier regelmatig een nieuwe bijdrage aan ’t Stokje. Dit keer Marielle, kwaliteitscoach extramuraal.

Wat is je meest gedenkwaardige moment bij Careyn?

“Dat is mijn start bij Careyn in 2018. Ik was net verhuisd van Lemmer (Friesland) naar Utrecht, net afgestudeerd van de hbo-verpleegkunde opleiding èn ik was dus net aangenomen als wijkverpleegkundige in de wijk Zuilen. Al met al een heleboel veranderingen, maar het wijkteam met alle leuke collega’s zorgde er wel voor ik mij meteen welkom voelde. Zij hebben er ook voor gezorgd dat ik mij snel thuis ben gaan voelen in Utrecht. Soms denk ik er wel eens aan hoe het zou zijn geweest als ik ergens anders was gaan werken, dan had ik al deze leuke collega’s (waarvan er ondertussen een aantal vrienden zijn) niet leren kennen. Maar daar moet ik maar niet te lang over nadenken haha.”

Wat weet nog niemand van je?

“Dat ik drie keer de Elfstedentocht heb gefietst en dat ik best een aantal gekke gewoontes heb: ik vind een broodje kaas met hagelslag heerlijk, was glazen in een vakantiehuisje of hotel eerst altijd grondig af, drink nooit het laatste slokje uit een glas op… moet ik nog even doorgaan?”

Waar droomde je als klein kind van?

“Ik wilde als kind heel graag timmer(vrouw)man worden! Is maar goed dat ik dat niet ben gaan doen, want ik hou absoluut niet van klussen.”

Hoe ga je om met tegenslag?

“Eerlijk gezegd heb ik in mijn leven nog geen èchte tegenslagen meegemaakt. Natuurlijk gaat niet altijd alles zoals ik het zou willen, maar hier kan ik mij makkelijk aan overgeven. Het gaat zoals het gaat. Ik ben mij ervan bewust dat tegenslagen bij het leven horen en dat deze ook op mijn pad zullen gaan komen, de tijd zal het leren.”

Wat is de belangrijkste les die je ooit geleerd hebt? En van wie heb je die les geleerd?

Wa’t nachts fisket, moat deis netten droegje (wie ’s nachts vist, moet overdag de netten drogen), zei mijn oma altijd als ik een avondje op stap was geweest. Nee zonder gekheid, ik denk dat het heel belangrijk is om je geluk niet van anderen af te laten hangen. En dat je oké bent met jezelf en dichtbij jezelf blijft. Dit is niet iets wat iemand mij heeft geleerd, maar waar ik in de loop van de jaren zelf achter ben gekomen.”

Waar kan ik jou voor wakker maken?

“Voor een rauwe rode paprika! Ik weet niet of een paprikaverslaving bestaat, maar als dat zo is dan heb ik die!”

Waar word je blij van?

“Van samenzijn met familie en vrienden, naar festivals gaan, sporten, skiën, vakanties, reizen èn van mijn werk. In mijn huidige rol als kwaliteitscoach vind ik het contact met collega’s heel erg leuk, daar word ik blij van!”

Welke vraag zou je nog willen stellen aan een collega?

“Ik ben altijd benieuwd hoe mensen hun toekomst voor zich zien. Ik zou dus de vraag willen stellen ‘waar zie jij jezelf over 5 of 10 jaar en wat ga je doen om dat te bereiken’?”