Ik hou het nog heel lang vol

Al 30 jaar is ze vrijwilliger bij ons. Er nu heel even tussenuit, maar ze hoopt in augustus weer te starten. Onze vrijwilliger Henny, 82 jaar. We spreken haar.

Van harte gefeliciteerd! Wat zal er in 30 jaar veel veranderd zijn?

“Nou, aan vrijwilliger zijn veranderd niets hoor. Ik krijg er nog steeds heel veel voldoening van.”

Hoe is het allemaal begonnen?

“30 jaar geleden kwam mijn vader op Tamarinde wonen. Er wij woonden daar vlakbij, dus we kwamen iedere dag ’s avonds even langs. We deden dan een spelletje met mijn vader en wat meer mensen. Of mijn man plakte een band van een medebewoner.”

Dus toen bent u meteen vrijwilliger geworden?

“Nee dat mocht in die tijd eerst niet. Want, zo zeiden ze toen, dan zou ik mijn vader voortrekken haha. Dus ik kwam gewoon en deed m’n ding. En later, toen mijn vader overleden was, ben ik echt het officieel geworden zeg maar.”

Wat doet u als vrijwilliger?

“Nou je kunt zoveel doen. Een broodje maken, de plantjes verzorgen. Wat schoonmaken. Of bijvoorbeeld het koffieapparaat ontkalken. Dat moet ook gebeuren. En daar hebben ze in de zorg geen tijd voor.”

Heeft u nog een mooi voorbeeld van iets wat u geraakt heeft?

“Er is hier op de Prinses een mevrouw met dementie die blind is. Ze heeft me natuurlijk nooit gezien. En ik was een keer een paar weken met vakantie. Toen ik weer terugkwam, was ze zo blij. Ze pakte m’n hand en zei “Oh liefje wat ben ik blij dat je er weer bent.” Ze hoorde het aan m’n stem. Dat vond ik zo mooi!”

Ken jij nou ook iemand die vrijwilliger wil worden bij ons? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligersutrechtstad@careyn.nl