We zijn benieuwd naar ONS

Heb je even? Naast roosteren, maken ze ook opendienstenlijsten en sturen die door naar de KSW’s (kleinschalig wonen locaties). Met als enig doel: bekende gezichten voor onze bewoners. Hoe fijn is dat. Ze beheren Poolmanager en hebben contact met de uitzendbureaus. We spreken met Lotte en Wendy, twee planners van onze locaties kleinschalig wonen voor mensen met dementie.

Is dit alles wat jullie doen?

“Nee echt niet!” klinkt het in koor. Lotte vervolgt: “We houden ook de zieke collega’s bij en de afmeldingen, we doen de facturatie, houden een vakantieplanning bij en ook wie er werkt tijdens de feestdagen. We plannen helpende handen in, maar houden ook veranderingen in het rooster bij. Bijvoorbeeld als iemand een cursus heeft. Ook hebben we contact met alle uitzendkrachten.”

Jeetje, zijn jullie onmisbaar?

“Nou, onmisbaar willen we het niet noemen. Maar wij willen voor de teams dat ze niet bezig hoeven te zijn met de planning bij ziekmeldingen enzo. Net als in het weekend. Dan is er altijd één planningsconsulente aanwezig voor heel Utrecht-stad samen met Duozorg.”

Hebben jullie dit werk altijd al gedaan?

Wendy: “Nee, vroeger waren we allebei VIG-ers binnen Careyn. Het voordeel daarvan is dat we weten hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. En dat je je goed kunt inleven in je collega’s op de werkvloer. Bijvoorbeeld bij een ziekmelding. Dan gaan we echt heel ver om iemand te vervangen. Want we weten hoe rot het is als je met één minder staat, voor zowel je collega’s als voor de bewoners.”

Je moet wel met heel veel dingen rekening houden?

“Ja dat klopt. Ons doel is om zoveel mogelijk vaste gezichten te hebben op een locatie. Maar ook zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van onze collega’s. Zodat iedereen echt tevreden is.”

Zijn jullie al bezig met gezonder roosteren?

Lotte: “Jazeker! We werken alleen nog niet met ONS. Voor ons is dit programma nieuw en we weten niet wat we hiervan kunnen verwachten. Maar we zijn wel erg benieuwd en kunnen niet wachten om er in te mogen werken.”

Wat maakt jullie vak zo leuk?

“We zijn onderdeel van alle KSW teams. Daarom zijn we ook altijd aanwezig bij teamoverleggen en teamdagen. Zo blijven we echt in verbinding met het team.”